پخش زنده
English عربي
4020
-
الف
+

ارزیابی دوهزار کتاب شعر افغانستان در جشنواره فجر

دوهزار عنوان کتاب شعر افغانستان در جشنواره شعر فجر ارزیابی می‌شود.

دبیر علمی یازدهمین جشنواره شعر فجر از ارزیابی حدود دوهزار عنوان کتاب شعر افغانستان که در ۱۰ سال گذشته منتشر شده است خبر داد.

به گزارش آی‌فیلم، محمدکاظم کاظمی درباره جشنواره شعر فجر اظهارکرد: این آثار در کابل گردآوری شده و داورانی از اتحادیه نویسندگان افغانستان به ریاست رضا محمدی، شاعر توانمند این کشور آثار را مورد ارزیابی مقدماتی قرار می‌دهند که احتمالاً حدود ۵۰ یا ۱۰۰ عنوان شاخص برای داوری نهایی به ایران ارسال می‌شود.

وی افزود: ۱۰ سال از آغاز جشنواره شعر فجر می‌گذرد، طبیعی بود با توجه به حضور نداشتن آثار افغانستان در سال‌های گذشته برای امسال تمام آثار منتشرشده در این کشور در این مدت برای داوری در جشنواره جمع‌آوری شود ولی از سال آینده تنها کتاب‌های همان سال مورد داوری قرار خواهد گرفت.

کاظمی حضور شعر افغانستان در جشنواره شعر فجر را یک اتفاق بسیار نیک دانست و گفت: باید کم کم رویکردمان به سوی شعر فرامرزی باشد و در قید و بندهای مرزهای جغرافیایی نباشد. با توجه به اطلاعات کمی که مردم ایران از شعر افغانستان می‌دانند این جشنواره می‌تواند پنجره‌ای برای آشنایی با ادبیات خارج از ایران به سوی آن‌ها باز کند.

این شاعر افغانستانی با اشاره به این‌که شعر افغانستان رنگ و بوی خاصی دارد، اظهار کرد: در دو دهه گذشته شعر این کشور با رشد قابل توجهی همراه بوده  و برخلاف گذشته که تنها با چند چهره شناخته می‌شد امروز وضعیت خیلی فرق کرده است.

کاظمی درباره ارزیابی‌اش از جشنواره شعر فجر امسال اظهار کرد: آثار در مراحل اولیه داوری است و نمی‌توانم قضاوت دقیقی از کار داشته باشم ولی با توجه به این‌که سال ۹۴ شاعران آثار خوبی منتشر کرده‌اند حدس می‌زنم آثار برگزیده قابل توجهی انتخاب شود.

دبیر علمی یازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر افزود: با توجه به پیشرفتی که در شعر فارسی در سال‌های گذشته در نسل جوان می‌توان دید تصور می‌کنم شعر شاعران جوان در یازدهمین جشنواره فجر موقعیت بهتری خواهد داشت.

کاظمی گفت: جشنواره شعر فجر علاوه بر تلاش برای جلب توجه عمومی مردم به شعر، پاسداشتی از زحمات شاعران سرزمین شعر است که به عنوان خادمان فرهنگی و ادبیات شناخته می‌شوند.

ه خ / س م

نظر شما
ارسال نظر